Proces kupnje u Gruziji

Odlučili ste investirati u nekretnine u inozemstvu? Želite da svaki vaš odmor bude nezaboravan, znajući da vas ne čeka odjava? Imamo prekrasna imanja u Gruziji za vas, možete računati na nas da ćemo svoj posao obaviti 100%. U procesu kupnje učinit ćemo sve da kupnja i naknadni najam nekretnine ne bude otežan.

Kako se odvija odabir i naknadna kupnja nekretnine, postupak:

 • Pišite nam ili nas nazovite i dogovorit ćemo se o vašoj namjeri. Savjetovat ćemo profesionalno i pošteno. Razgovarat ćemo o vašim zahtjevima, tehničkim parametrima kao što su veličina, lokacija itd. i zajedno odabrati nekretninu iz snova.
 • Također možete pogledati našu web stranicu WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ i odabrati nekretninu iz naše trenutne ponude.
 • Vi odlučujete kako želite razgledati nekretninu, imate mogućnost odabrati online obilazak u stvarnom vremenu ili osobni obilazak.
  Ukoliko se odlučite za osobni izlet, mi ćemo se pobrinuti za besplatan prijevoz do izleta.
  Organizirat ćemo posjete lokacijama gdje će naši delegati osigurati da imate dovoljno vremena za odabir i donošenje odluke.
  Nakon odabira određene nekretnine, pripremit ćemo ugovor o rezervaciji, a vi ćete platiti naknadu za rezervaciju kako bismo odmah mogli rezervirati nekretninu koju ste odabrali. Naknada za rezervaciju dio je kupoprodajne cijene.
  Zatim se izdaju potrebni dokumenti za prijenos vlasništva (punomoć, kupoprodajni ugovor, ugovor o čuvanju novca).
 • Ostatak kupoprodajne cijene čuva se na escrow računu odvjetnika u Češkoj. Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora novac se pušta na račun javnog bilježnika u Georgiji, gdje ostaje do stjecanja vlasništva.
  Nakon toga slijedi prepis u zgradi suda, upis u registar nekretnina i izdavanje vlasničkog lista - tzv. "Sakutrebis Upleba".
 • Nakon izdavanja vlasničkog lista voda i struja bit će prevedeni na Vaše ime.
  Što ću platiti osim gore navedenog?
 • Cijena prijenosa i svih usluga vezanih uz stjecanje vlasništva (pravne usluge, javnobilježničke usluge i sl.) je najniža od svih zemalja u kojima poslujemo i iznosi 1% od kupoprodajne cijene nekretnine.
 • U Gruziji nema poreza na promet nekretnina
 • Koliki će biti troškovi upravljanja nekretninom?
 • Struju i vodu plaćate cca 40-50 € mjesečno, ovisno o potrošnji.
 • Osiguranje imovine koštat će vas 110 eura godišnje.
 • Godišnja ili mjesečna naknada za održavanje (razlikuje se za različite nekretnine). Naknada za održavanje uključuje usluge povezane s radom kompleksa ili zgrade u kojoj se nalazi vaša nekretnina, kao što su: održavanje zgrade (lift, stepenice, itd.)
 • U Gruziji ne postoji godišnji zakonski porez na imovinu


Što ako kupujem praznu nekretninu ili nekretninu koju je potrebno popraviti?

U slučaju potrebnih popravaka ili opremanja nekretnine, preporučit ćemo stručnjaka.

 • Kako ćemo se brinuti o funkcioniranju vaše nekretnine nakon kupnje?

Mi ćemo se pobrinuti za prijenos vode i struje na vaše ime.
Za vas i vašu rodbinu organizirat ćemo prijevoz, doček, smještaj, čišćenje i pranje rublja. Sve usluge se plaćaju po uobičajenim cijenama na području Gruzije na dan pružanja.

 • Tko će mi pomoći unajmiti nekretninu?

Vlasnici nekretnina koji su kupili preko našeg RK mogu BESPLATNO predstaviti svoju nekretninu na našoj web stranici.

 • Čuo sam da Mojenemovitostumore.cz ima portal spreman za klijente

Da, točno je. Cijenimo svakog klijenta, komuniciramo dugoročno i pomažemo u naknadnom upravljanju nekretninom. Mi nismo tvrtka koja vas mami na kupnju i na tome završava. Kao dokaz i nešto dodatno, kreirali smo PORTAL ZA KLIJENTE za naše klijente dostupan na clienti.mojenemovitostumore.cz, gdje možete upravljati svojom nekretninom - Portal za klijente dostupan vam je potpuno besplatno.

 

Veselim se našoj suradnji.

S poštovanjem, voditelj prodaje za Gruziju

Zurab Sidamon-Eristavi