Proces kupnje u Hrvatskoj

Prvi smo Vam donijeli mogućnost kupnje nekretnina u inozemstvu! Mi smo češko s.r.o. i jamčimo rezultat trgovine i svaku krunu koju potrošite. Iako prodajemo u više država, uvijek obavimo 100% posla. Voditelj prodaje osobno brine o prodaji svake zemlje.

Kako se odvija odabir i naknadna kupnja nekretnine, postupak:

 1. Pišite nam ili nas nazovite i dogovorit ćemo se o Vašoj namjeri. Dat ćemo stručan i pošten savjet. Riješit ćemo vaše zahtjeve, tehničke parametre kao što su veličina, lokacija i sl. te ćemo zajedno odabrati nekretninu iz snova.

 2. Također možete pogledati našu web stranicu WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ i odabrati nekretninu iz naše ponude.

 3. Po dogovoru, organizirat ćemo uviđaj nekretnine na licu mjesta gdje će se naši stručnjaci pobrinuti da imate dovoljno vremena za odabir i odluku.

 4. Nakon odabira određene nekretnine, možemo pripremiti ugovor o rezervaciji (pretkupni SOSB) te ćete platiti naknadu za rezervaciju kako bismo mogli rezervirati nekretninu koju ste odabrali za Vas. Naknada za rezervaciju dio je kupoprodajne cijene i iznosi otprilike 10-15% kupoprodajne cijene. Plaća se na račun u Hrvatskoj.

 5. Oglašena cijena je prikazana bez provizije za agenciju (3% + PDV) i bez pravne usluge u Hrvatskoj (1-2%).

 6. Zatim se izdaju potrebni dokumenti (kupoprodajni ugovor, punomoć, ugovor o pravnim uslugama). Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora plaća se ostatak kupoprodajne cijene.

 7. Nakon toga javni bilježnik podnosi prijedlog za upis u zemljišne knjige, a nakon izvršenog upisa šaljemo vlasnički list.

Što ću platiti osim gore navedenog?

 • Cijena prijenosa i kompletnih pravnih usluga vezanih uz stjecanje vlasništva iznosi 1 do 2% od kupoprodajne cijene nekretnine. Ukoliko kupac želi koristiti usluge javnobilježničkog depozita kod javnog bilježnika, do 1% iznosa depozita uplaćuje se posebno na račun javnog bilježnika.

Koliki će biti troškovi upravljanja nekretninom?

 • Za energiju i vodu plaćate naknadu od cca 100-200 € mjesečno tijekom sezone (5 do 9 mjeseci) i 10-15 € mjesečno izvan sezone.

 • Osiguranje imovine možete dogovoriti preko naših partnera.

 • Godišnja naknada za održavanje u Hrvatskoj se plaća individualno prema vašim potrebama i zahtjevima.

 • Godišnji zakonski porez na imovinu iznosi do 2 € po m2 korisne površine.

Što ako kupujem praznu nekretninu ili nekretninu koju je potrebno popraviti?

 • U slučaju potrebnih popravaka ili opremanja nekretnine, preporučit ćemo stručnjaka.

Kako ćemo se brinuti o funkcioniranju vaše nekretnine nakon kupnje?

 • Mi ćemo se pobrinuti za prijenos vode i struje na vaše ime.
 • Ugovoreno osiguranje imovine za odmor na upit.

Tko će mi pomoći unajmiti nekretninu?

 • Vlasnici nekretnina koji su kupili preko našeg RK mogu BESPLATNO predstaviti svoju nekretninu na našoj web stranici.

Čuo sam da Mojenemovitostumore.cz ima portal spreman za klijente

 • Da, točno je. Cijenimo svakog klijenta, komuniciramo dugoročno i pomažemo u naknadnom upravljanju nekretninom. Mi nismo tvrtka koja vas mami na kupnju i na tome završava. Kao dokaz i nešto dodatno, kreirali smo PORTAL ZA KLIJENTE za naše klijente dostupan na clienti.mojenemovitostumore.cz , gdje možete upravljati svojom nekretninom - Portal za klijente dostupan vam je besplatno.

Pod kojim okolnostima mogu iznajmiti?

 • Morat ćete platiti paušalni porez od 80 € godišnje po unajmljenom krevetu. Kategorizaciju možete dogovoriti u mjesnom uredu za nekoliko minuta. Ako vam se ne sviđa, možemo pomoći.