Bugarski san

9.11.2020

BUGARSKI SAN

 

Zamislite da živite svoj san. Živjeti u zemlji koja ima svoje more, a zimi možete skijati na stazama koje se mogu usporediti s alpskim. Probudite se svako jutro svježi, puni energije, osjećajući svježi morski zrak. Doručkujte s pogledom na more, radite s terase dok osjećate osvježavajući morski povjetarac ili se opustite dok galebovi lete. Šetati plažom u zalazak sunca i zaspati uz zvuk morskih valova koji se razbijaju o obalu... Jednostavno živite svaki dan, poslujte, opustite se ili ostarite uz more i ne morate brinuti kako se osigurati financijski za budućnost. Sada se postavlja pitanje – kako to postići?

 

Imamo odgovor za vas u obliku primjera dvije priče naših klijenata:

 

Sretna mirovina

Ovo je priča o bračnom paru, nazovimo ga Honzo i Lucie. Honza je 63-godišnjak koji je ove godine proslavio 34. godišnjicu braka sa suprugom Lucijom. Imaju dvoje prekrasne odrasle djece, sina i kćer. Prije 3 godine par nam se javio i rekao nam svoje želje. Htjeli su živjeti i ostariti jedno uz drugo uz more, na plaži. I tada je počelo naše zajedničko putovanje ka ispunjenju sna o sretnom životu uz more.
Par sada već treću godinu živi u Bugarskoj, u stanu na plaži, sretni i slobodni, što znamo jer se čujemo - zovemo se nekoliko puta godišnje, čestitamo rođendane i oni će također postati dio trenutno osnovane udruge MOJENEMOVITOSTUMORE ZS Kako je ovom bračnom paru, ali je li par uspio? Odgovor je "jednostavan".

Prije nego što su se zajedno preselili u Bugarsku, posjedovali su stan ovdje u Pragu. I dalje su vlasnici ovog stana i imaju stalne prihode od iznajmljivanja, a primaju i mirovinu jer su cijeli život radili. Ta im primanja osiguravaju kvalitetan i bezbrižan život.

 

Zbrojimo to u brojevima. Primanja od mirovine su 12.000 CZK, najam stana je 15.000 CZK, ukupni prihod je 27.000 CZK mjesečno. Prosječna mjesečna cijena života u Bugarskoj je 7-14.000 CZK. Zahvaljujući tome, ne moraju se baviti nikakvim financijskim brigama i žive svoj san. Zvat ćemo ga BUGARSKI SAN.

 

 

Ponovno pokretanje

Ova priča govori o mladiću, poslovnom čovjeku, nakon razvoda i s djecom u naizmjeničnom skrbništvu. Nazovimo ga Mirek. Mirek nam se prije nekog vremena obratio potpuno shrvan nakon razvoda od dugogodišnje partnerice. Tražio je od nas pomoć, imao je ideju o odmoru gdje bi se mogao opustiti i nakratko pobjeći od svega. Preko nas je unajmio stan u Bugarskoj, gdje je otišao na neko vrijeme da se osvježi, nađe novi smjer u životu i restartuje. Nije ga bilo nekoliko tjedana. Kad se vratio, vratio se kao potpuno druga osoba. Osim što je preplanuo, Mirek je odisao velikim životnim žarom, bio je opušten i odmah se bacio na rješenje. Odlučio je kupiti svoju nekretninu u Bugarskoj. Želio je da se tamo može vratiti kad god poželi crpiti novu snagu i pobjeći od svakodnevne užurbanosti svakodnevice. Sada tamo idu barem dvaput godišnje, vode i djecu i uvijek se rado vraćaju.
A što se događa s njegovom imovinom kad ga nema? Unatoč tome, on ga u potpunosti koristi, iznajmljujući svoj stan drugim ljudima u sličnoj ili drugačijoj situaciji. Omogućuje drugima da se opuste i zarađuje dodatni prihod od toga.

 

Ubrojimo i ovu priču. Kupnja stana koštala ga je 37.000 EUR (tj. cca 980.000 CZK*), održavanje stana za godinu dana košta cca 14.000 CZK, u sezoni ga može iznajmiti do 50 EUR/noć (tj. 1321 CZK). *). Za pružanje, primjerice, 14-dnevnog odmora jednoj obitelji u svom stanu, već je platio godišnje troškove održavanja nekretnine. I može ga iznajmiti nekoliko puta.

Kaže da je počeo živjeti svoj san. Zvat ćemo ga BUGARSKI SAN.

 

Imate li slične snove? Stupite u kontakt s nama i našim stručnjacima i porazgovarajmo o vašim željama i pitanjima. Zajedno ćemo pronaći najbolji način da ostvarite svoj san. Ostvariti ovaj BUGARSKI SAN.

Sve informacije u ovom članku su informativne i ne predstavljaju ponudu za sklapanje ugovora u smislu § 1732 Građanskog zakonika.