Kupnja nekretnine na Cipru 2023

5.4.2023

Turska Republika Sjeverni Cipar nova je vruća mediteranska destinacija!

Kupnja nekretnine na Cipru 2023

Kupnja nekretnine na Cipru 2023

Turska Republika Sjeverni Cipar nova je vruća mediteranska destinacija! Kupci iz cijele Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i Bliskog istoka stoje u redu za kupnju vila ili stanova na Sjevernom Cipru. Ali zašto je to tako?

Klima i čisto more.

Sjeverni Cipar ima prosječno 340 sunčanih dana godišnje i najvišu zimsku temperaturu u cijeloj Europskoj uniji. To znači da možete uživati u sunčanim danima koliko želite! Osim prekrasnog vremena, Sjeverni Cipar ima duge i pješčane plaže koje ispire nebesko plavo i čisto more. Prema izvješću koje su objavile Europska komisija i Europska agencija za okoliš (EEA) 2020. godine, Cipar ima najveći udio bazena s izvrsnom kvalitetom vode u Europskoj uniji. Ima najčišću vodu u Europi.

Povoljan prijevoz i boravak

Na Cipru postoje dvije glavne zračne luke: zračna luka Larnaca na jugu Cipra i zračna luka Ercan (Lefkosa) na sjeveru. Također postoji manja zračna luka na jugu u Paphosu. Svatko tko putuje s europskom putovnicom ima besplatan pristup zračnoj luci Larnaca koja nudi letove u cijeli svijet. Gotovo svaki građanin svijeta s putovnicom može ući ili boraviti na Sjevernom Cipru bez potrebe za prethodnom vizom. I ne samo to, gotovo sve nacionalnosti mogu kupiti nekretninu u Turskoj Republici Sjeverni Cipar! Nakon što imate adresu, možete podnijeti zahtjev za dozvolu boravka na Sjevernom Cipru, koju možete obnavljati svake godine ako dokažete da ste financijski stabilni i da ne bolujete od zarazne ili teške bolesti.

Kultura i povijest

Sjeverni Cipar nudi jedinstvenu mješavinu povijesti, ukusne kuhinje, turske kulture i festivala. Ovdje ćete pronaći tradicionalne zanate i druge lokalne festivale te bogatu povijest drevnih dvoraca, grobnica i spomenika koji datiraju tisućama godina, uključujući grčke hramove, rimske gradove, perzijske palače, križarske dvorce i još mnogo toga! Upravo ta kultura, povijest i klima ostavljaju kod onih koji ga prvi put posjete osjećaj da su se zaljubili u ovo mjesto. Ova jedinstvena atmosfera navodi mnoge tražitelje nekretnine na Sjevernom Cipru da kupe vlastiti mali komadić raja i vraćaju se u svoj novi dom na Sjevernom Cipru svake godine.

Živopisna priroda

Mnogi kompleksi vila i apartmana na Sjevernom Cipru imaju kao pozadinu brzo rastući planinski lanac Besparmak koji se spušta do sjevernih obalnih plaža. Investitori u nekretnine u Turskoj Republici Sjeverni Cipar mogu birati između urbanih nekretnina s lakim pristupom šarmantnim lukama i noćnom životu, restoranima, kockarnicama i jahtama ili obalnih ili planinskih nekretnina u selima ili na selu okruženih poljima i maslinicima. Čak i mnoge urbane nekretnine na Sjevernom Cipru imaju pogled na planine. Prekrasna netaknuta priroda nikad nije daleko za vlasnike nekretnina na Sjevernom Cipru, bilo da odaberete sjevernu, istočnu ili zapadnu obalu kao svoje preferirano mjesto. Popularna istočna obala u blizini Famaguste i netaknuti udaljeniji poluotok Karpaz nude dugačke pješčane plaže na Sjevernom Cipru, dok je manje razvijena zapadna obala odlična za ljubitelje vodenih sportova, zbog povoljnih vjetrova s ove strane Cipra. Kakvo god okruženje volite, pronaći ćete ga na Sjevernom Cipru!

Obrazovanje i zdravstvo

To je i otok studenata. Najveće sveučilište nalazi se u Famagusti. Tu su i američka sveučilišta i mnoge vrhunske bolnice. Tisuće pacijenata sa zdravstvenim problemima posjećuju Cipar svake godine, jer je tamošnja zdravstvena zaštita na visokoj razini.

Velikom interesu za nekretnine na Cipru pridonosi i lokalno stanovništvo koje je vrlo ljubazno. Mještani niti ne zaključavaju automobile i kuće. Jedna je od najsigurnijih zemalja na svijetu. Također vlada odlična atmosfera jer na Cipru nema teške industrije.