Kako će uvođenje eura utjecati na cijene nekretnina u Bugarskoj?

3.5.2023

Kao što ste možda već negdje pročitali, Bugarska želi usvojiti euro. I premda će to potrajati, 2025. planiran je datum usvajanja.

Kako će uvođenje eura utjecati na cijene nekretnina u Bugarskoj?

Euro ima svoje prednosti, ali što on znači za tržište nekretnina u Bugarskoj?

Mnogi strani investitori i banke iz npr. Njemačke, Francuske ili Skandinavije ulažu uglavnom samo u eurozonu jer time smanjuju tečajni rizik. Jedan od razloga zašto je Bugarska toliko atraktivna za ulaganje je to što ima niske cijene nekretnina i jednu od najjeftinijih radnih snaga u EU. Uvođenjem eura Bugarska će privući mnogo više inozemnih ulagača. Bugarske će se plaće početi isplaćivati u eurima, povećat će se prosječna plaća i kupovna moć.

Prvo ulaganje koje običnom građaninu pada na pamet je ulaganje u nekretnine. Cijene u Sofiji već su gotovo jednako visoke kao iu ostalim europskim gradovima, pa su turistička odredišta jedina mjesta gdje će se moći kupiti nekretnina. Kamate na hipotekarne kredite u Bugarskoj su na najnižoj razini u EU. Bugarska će također vjerojatno privući više stranih turista jer ljudi ne moraju mijenjati novac. Mogućnost plaćanja nekretnine iz snova uz more u eurima također će utjecati na odluku budućeg kupca.

Ako vam se sviđa Bugarska i razmišljate o mogućnosti ulaganja u nekretnine, bilo za vlastite potrebe ili za iznajmljivanje, sada je pravo vrijeme. Tada će biti teže pronaći nekretninu iz snova jer će cijene rasti i konkurencija.

 

Iskoristite naše usluge za kupnju apartmana prije uvođenja eura, tako da ne samo da ćete imati besplatan odmor i lijep život uz more, već ćete iskoristiti mogućnost poskupljenja od 50% u narednim godinama. U skladu s tim ulažemo. Budite dio naše priče. U potpunosti smo vam dostupni na

WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ