Albanija gradi novu zračnu luku

30.8.2023

Odmorište, koje je steklo popularnost zahvaljujući jeftinim ponudama i lijepim plažama, postat će puno dostupnije turistima.

Albanija gradi novu zračnu luku

Ova rivijera postaje sve popularnija!

Odmorište, koje je steklo popularnost zahvaljujući jeftinim ponudama i lijepim plažama, postat će puno dostupnije turistima. Ovdje se gradi novi aerodrom.

Albanska Vlora je dio albanske rivijere, gdje ove godine odlaze deseci tisuća turista. Jedina dva grada dostupna međunarodnim letovima su Tirana i Kukës na sjeveru, tako da su središnja i južna Albanija relativno nedostupne osim ako putujete autobusom ili automobilom. Zračna luka Vlora omogućit će turistima da lete izravno na albansku obalu i odmarališta na Jadranskom moru, što može potaknuti razvoj turizma i prihode. Očekuje se da će zračna luka Vlora primati izravne letove iz cijelog svijeta, što bi moglo otvoriti tisuće novih radnih mjesta, smanjiti cijene karata i učiniti zračnu luku najvažnijim turističkim ulazom u regiju. Međunarodna zračna luka u Vlori trebala bi se otvoriti u travnju 2024. – što će vaš odmor učiniti znatno ugodnijim.

Zračna luka vrijedna 100 milijuna eura imat će pistu od dva kilometra i primati do dva milijuna putnika godišnje. Nakon njegove izgradnje bilo je protivljenja zbog blizine zaštićene lagune Narta, koja je dom tisućama životinjskih vrsta poput flaminga.

Međutim, lokalno stanovništvo se nada da će to pomoći u jačanju turizma u tom području.

Popularnost albanske rivijere ovog je ljeta porasla zahvaljujući egzotičnim plažama i niskim cijenama.

Cijene hotela ovdje počinju od 20-22 eura, a pivo košta 1,30 eura. Voda u restoranima košta oko 0,70 eura, glavni obrok možete pojesti za 7-8 eura, cappuccino je oko 1,40 eura. Kilogram paradajza možete kupiti za 1,10 eura.