Koja su popularna odredišta za strane kupce?

1.12.2023

Posljednjih godina Albanija postaje sve popularnija među stranim kupcima nekretnina.

Koja su popularna odredišta za strane kupce?

Uz prekrasnu klimu, bogatu povijest i pristupačne nekretnine, ova mala, ali raznolika zemlja nudi zanimljivu priliku za ulaganje. U ovom ćemo članku istražiti neke od najpopularnijih lokacija u Albaniji za strane kupce koji žele ulagati u ovo brzorastuće tržište.

Albanska primorska rivijera:

Najpoznatija mjesta u Albaniji obiluju duž obalne rivijere, koja se proteže duž Jonskog mora i poznata je po svojim netaknutim plažama, kristalno čistom moru i šarmantnim obalnim gradovima. Mjesta poput Ksamila, Himare i Dhermija postala su popularna odredišta za strane kupce nekretnina. Bilo da tražite vilu na plaži ili udoban stan s pogledom na more, Albanska rivijera nudi razne mogućnosti nekretnina.

Grad Drač

Grad Durrës nalazi se 34 km od albanske prijestolnice Tirane, a njegova povijest seže u 627. pr. Tu se već nalazi najveća albanska luka, a ovdje se gradi nova luka za superjahte. Ovaj će projekt spojiti fascinantnu povijest Drača s luksuznim sektorom i stvoriti kultnu obalnu destinaciju za nautičare.

Povijesni gradovi: Gjirokastër i Berat:

Gjirokastër i Berat su šarmantna odredišta za one koji cijene povijest i arhitekturu. Dobro očuvane kuće u osmanskom stilu, popločane ulice i jedinstveni spoj povijesti i modernosti čine ove gradove popularnima kod stranih kupaca nekretnina. Ulaganje u tradicionalnu kamenu kuću ili renoviranu vilu može pružiti jedinstveno i autentično iskustvo.

Vlorë, vrata prema jugu:

Vlorë je uspješan obalni grad s velikim potencijalom za strane ulagače. Zahvaljujući strateškom položaju te blizini rivijere i nacionalnih parkova, postaje sve popularnije odredište za kupce nekretnina. Infrastruktura u razvoju i dostupnost gradskih sadržaja čine grad vrijednom prilikom za ulaganje.

Nova turistička mjesta:

Zahvaljujući novostečenoj popularnosti, Albanija je vidjela pojavu novih turističkih točaka, a investitori koji traže dobru priliku trebali bi pripaziti na područja kao što su Saranda, Shengjin i Velipojë. Ta odredišta nude pristupačne nekretnine i potencijal za značajne povrate budući da tamošnji turizam raste i nastavit će rasti.