Želim sam izgraditi svoju nekretninu iz snova!

23.1.2024

Detalji u vezi izgradnje kuća u Grčkoj.

Želim sam izgraditi svoju nekretninu iz snova!

Želite izgraditi kuću u Grčkoj, ali odakle početi?


Izgradnja kuće u Grčkoj počinje kupnjom zemljišta. Ova se transakcija sastoji od nekoliko faza. Naša tvrtka će učiniti sve da vam olakša.


Vlasnik zemljišta treba dostaviti kopiju vlastitog kupoprodajnog ugovora o zemljištu i plan lokacije.


Bit će potrebno provjeriti je li topografija u korelaciji sa stvarno postojećim zemljištem te također provjeriti koeficijente izgrađenosti zemljišta. Ovo su čimbenici koji definiraju najveću dopuštenu metričku površinu zgrade koja se može graditi na toj parceli. Na primjer, kuća metričke površine 40 m2 može se graditi na zemljištu metričke površine 100 m2, kojoj se daje koeficijent 0,4.


Sva zemlja u Grčkoj podijeljena je u 2 kategorije:


1) Zemljište u naseljenom mjestu

2) Zemljište izvan naseljenog mjesta


Primjerice, zemljište koje se nalazi u urbanom području može imati koeficijent u rasponu od 0,4 do 2,4, koji se iznimno može i povećati. Za drugu vrstu pogodnim za gradnju smatraju se parcele površine veće od 4000 m2 (iznimka se može napraviti za parcele manje površine koje graniče s prometnicom).


Dopuštena metrička površina kuće koja će se graditi na takvom zemljištu izračunava se na sljedeći način:

Zemljište 4000 m2: Dozvoljena je gradnja objekta metričke površine 200 m2.

Površina zemljišta 4000-8000m2: metrička površina zgrade izračunava se na sljedeći način: 200m2 + (metrička površina zemljišta – 4000) x0,02

Površina zemljišta iznad 8000 m2: metrička površina zgrade izračunava se na sljedeći način: 280 m2 + (metrička površina zemljišta - 8000) x0,01

Cijene zemljišta u Grčkoj ovise o mnogim faktorima, kao što su lokacija zemljišta, udaljenost od mora i najbližeg naseljenog mjesta, pogled itd.


Kako bi vam pomogli da napravite najbolji izbor i uložite svoj novac na najprofitabilniji način, Mavdiris programeri uvijek su spremni odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da odaberete nekretninu koja ispunjava sve vaše zahtjeve.